O BRENDU

Kao vlasnici male porodične firme koja se bavila trgovinom tekstilnih proizvoda, inspirisani senzibilitetom Mediterana, preusmerili smo svoje poslovanje na osnivanje jedinstvenog modnog brenda. Tako je, 2011. godine na crnogorskom primorju, u Budvi, nastao modni brend LAPPA.

Neposredno nakon te odluke osnovan je atelje LAPPA – naša oaza mira i kreativnosti, gde idejom, crtežom, konstrukcijom i preciznom izradom nastaje prava magija modnog izraza. Raskošni dezeni, unikatni printovi, pažljivo birani materijali prirodnog porekla, specifičan naglasak na izradi detalja i jedinstveni modeli, stvaraju luksuzni osećaj, koji istovremeno predstavlja bezvremenski šik.

LAPPA se obraća svim hrabrim, radoznalim devojkama i ženama odlučnim u nameri da budu dosledne sebi i slave lepotu života. Svaki trenutak uloženog truda posvećen je ženama koje volimo, koje su optimistične i harmonične i koje se u svakom trenutku osećaju glamurozno i slobodno. Ženama koje odeću doživljavaju kao refleksiju svoje ličnosti i deo svog tela.

Biljana Stojanovski

Biljana Stojanovski je ponosni suosnivač, kreativni direktor i idejni tvorac modnog brenda LAPPA.

Rođena je Beograđanka i nosilac urbanog beogradskog duha. Inspirisana mediteranom i šarmirana njegovom lepotom i neposrednošću, svoj duhovni aperitiv i kreativnu satisfakciju pronašla je u Budvi, na obali Jadrana. Mediteranski način života je neposredno i očekivano, na vrata njenog praga doneo ideju za novim stilom oblačenja. Sunčani dani intenzivne letnje sezone, opijenost bojama netaknute prirode i patinom budvanskog Starog grada, bili su dovoljan razlog nastanka Biljanine prve kreacije.

Njeno široko znanje nadograđeno veštinom šivenja i krojenja, kreativnost, upornost i nenadmašiva potreba za uspešnim kreativnim izrazom, stvorile su prvu, dugu i lepršavu letnju haljinu. Model i kroj ove haljine je Biljaninu ambiciju pretočio u uspešan poslovni poduhvat i definisao bazu svih budućih modnih kreacija LAPPA brenda.

Cvet čička, u latinskom poznatiji kao “LAPPA”, za nas je više od samog amblema. Oslikava nereaskidivu vezu između naše odeće i izuzetnih žena koje je nose. Poput zamršenih kukica čička koje se zakače na odeću, naši komadi su dizajnirani da se uklope u stil i nežno integrišu u život moderne žene.

Svakodnevnu inspiraciju crpimo u ženi koja neguje prirodnost, budi emocije, evocira uspomene i zrači pozitivnom energijom. Onima koje dostojanstveno žive slobodu i ljube život, svaka LAPPA haljina je poziv na priču, u kojoj glavnu ulogu imate upravo Vi.